epatieteilijat

Epätieteelliset pönttöpäät muljahtavat esiin

  • Epätieteelliset pönttöpäät muljahtavat esiin

Epätieteilijöiden kalenterissa kääntyy esiin tammikuu

 

Tammikuun teemakuvaksi olemme valinneet oheiset pönttöpäät, jotka pelehtivät tietokoneiden kajoissa ja lumoissa.

 

Me epätieteilijät kummeksumme, vääntyykö maailman kardaaniakseli kun vuosi vaihtuu.

Kun uusi vuosi alkaa, se on tylsää. Maapallo on kiepsahtanut jälleen kerran auringon ympäri ja samaa rataa taas lennetään. Emme tosin tiedä, onko pää ylös- vai alaspäin, kun maapallo pyörähtelee päivittäin kardaaniakselinsa ympärillä.

 

Suomen Epätieteellisellä Seuralla on kaapissa pölynimuri, joka on kokeiluasteella. Imurissa on musta aukko, joka nielee niin pölyn kuin ajankin. Imurissa on kuitenkin jokin vika, koska pölypussi on toistaiseksi tyhjä lukuun ottamatta pölypussiin kutakuinkin valon nopeudella imeytynyttä metrin mittaa, joka vaikutti suhteellisen lyhyeltä.

 

Maailmankaikkeuden alkuräjähdys näkyy peruutuspeilistä, jonka voi valmistaa vaikkapa kiiltävästä lusikasta. Kun lusikan kiinnittää ylioppilaslakin lippaan, näkee kätevästi taakse päin. Lisäksi lusikasta näkee  helposti, että avaruus kaareutuu.

 

Tähtitieteilijöillä on okulääri sijoitettuna Helsingin Tätitornin mäelle ja okuläärillä näkee pidemmälle avaruuden syöveriin. Epätieteilijät ovat saaneet haltuunsa okuläärin äärellä tarkkailleiden tähtitieteilijöiden kryptisiä muistiinpanoja. Ne ovat merkillisiä.

 

Suomen Epätieteellinen Seura on keksinyt ihmerätin, jolla kaikenlaisia peruutuspeilejä voi kiillottaa. Kiillotuksen jälkeen peilistä näkee menneisyyden käden käänteessä aina ulkoavaruuden reunaan saakka.

 

Kukaan ei ole kuitenkaan älynnyt keksiä välinettä, jolla näkisimme kätevästi ulkoavaruuden reunan yli.

 

Luultavasti maailmankaikkeus on pannukakku, jossa on ainakin toinen puoli. Maailmankaikkeuden alapuolen tähystykseen tarvittaisiin ainakin megaluokan pilkkikaira ja jonkinlainen periskooppi.

 

Jos maailmankaikkeus on vielä moniulotteisempi kuten esimerkiksi arpakuutio on, niin sen tähystykseen voisi käyttää sekstanttia. Sekstantin avulla Kolumbuskin purjehti kohti tuntematonta.

 

Uusi vuosi alkaa alkuviisasteluiden merkeissä. Jälkiviisasteluista ei ole epätieteilijöitten tutkimustulosten ja kynttilöiden valossa mitään erityistä hyötyä.

 

Sisäpaisti mopedistit tietävät hyvin, että kynttilään voi tulla piikki ja mopo pysähtyy.

 

Epätieteilijöiltä ei karkaa mopo käsistä, koska kynttilässä on ollut piikki jo pitkään.

 

Jotta tämä kynttiläjuttu ei jäisi vaivaamaan, niin valotamme asiaa seuraavasti: ”Mopedissa on sytytystulppaani, joka sytyttää polttoaineseoksen palamaan. Jos tulppaanin kärjet nokeentuvat, ei sytytys toimi kunnolla. Pahin skenaario on se, että kärkien väliin syntyy kuonapiikki. Silloin tulppaanin kärjet eivät enää ollenkaan kipinöi. Ratkaisuna ongelmaan on se, että ruuvataan tulppaani irti ja putsaat se. Sitten taas mopedi kulkee”.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tuo kuonapiikki kiusasi usein vanhan Øglaendini tulppaania 1970-luvulla. Niille, jotka eivät tiedä, mikä tämä ökö on, kerrottakoon, että se oli norjalainen kaksipyöräinen menohirmu.

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Minun mopedini merkki oli melkein samanlainen. Se mopedi oli merkiltään Rabeneik. Siinä oli tosin Sachsin valmistama moottori.

Ostin mopedin kaveriltani 50 markalla ja takuuehtoihin kuului, että ajamme kaksistaan kotiini. Kaveri oli parempi moponroplaaja kuin minä ja hän oli laittanut omaan Rabeneik-mopoonsa kaikki parhaat osat ja minun moponi oli kasattu ylijäämäosista.

Arvaat varmaan, että oli muitakin ongelmia kuintulpan piikki.

Kerran moponi hyytyi Mikkelissä Vihkharjun mäkeen. Oli helle, enkä ruvennut tuuppaamaan sitä kotiin päiväseltään.

Kun illalla menin hakemaan mopedia, oli siitä irrotettu kaikki mahdollinen. Ohjaustankoja pyörät olivat kuyitenkin jäljellä.

Tuuppasin mopedin 5 kilsan päähän kotipihaan halkopinoa vasten nojaamaan. Siinä se sitten nojasikin 20 vuotta. Nyt en enää tiedä missä mopedi on.

Halkopino on poltettu.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Minä tsörasin broidin Solifer Speediä. Pari vuotta sitten, kun broidi täytii 50v, hankin hänelle samanlaisen lahjaksi! Timmikunnosa, museokilvissä!

Kun juhlaravintolan lattialla polkisin 2-tahtisen käyntiin, vähintään 50 paikalla ollutta miestä kyynelehti haistaesaan sen savun hajun.

N.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Pimeä valokin odottaa vielä keksijäänsä. Kuin pimeävalolampulla pimeyttää, muuttuu kaikki pimeäkeilassa näkymättömäksi...

Samuel Virkiö

Myydäänhän vastaavan efektin aiheuttavaa nestettä Alkoissa.

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Aluksi ajattelin, että mitä ihmeen nestettä. Sitten älysin.

Kun valokuvia kehitettiin aikanaan, niin piti käyttää
1) kehitettä (sitä sai valokuvausliikkeestä)
2) keskeytysnestettä (se oli sitruunahappo eli kansankielellä C-vitamiini)
3) kiinnitettä (jota taas sai valokuvausliikkeestä)
4) sitten huuhdeltiin kuvat

Olet oikeassa sen suhteen, että jos Alkon liemiä liikaa kippaa, niin kaamos kilahtaa takuuvarmasti nupoliin.

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Epätieteilijät ovat esitelleet jo kauan sitten kaamoslampun, jolla kesä pannaan pimeäksi lapissa jos kaamos alkaa väsyttää. Lisää keksinnöstä löytyy sivulta www.epätieteilijät.fi

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Ahaa. Oikea makrosuperlamppu. Lisää kyllä sähkökuluja ...

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Niin. Epätieteilijöitten kaamoslamppua voi käyttää myös valokuvalaboratorion pimiössä.

Kaikki emme ole täysin digiajan valokuvauksen saastuttamia, joten meillä on satunnaisia muistikuvia myös pimiötyöskentelystä.: piti olla suurennuskone ja altaita liemineen sekä punainen valo.

Rottia ei valokuvalaboratorioissa käytetty.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Ilmeisesti tuolla pimeävalolampulla voisi poistaa valokuvattaessa häiritsevät varjot käyttämällä lampun hämärrysasentoa.

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Nyt kyselet ihan pimeitä. Pimeässä ei ole näet varjoja, koska pimeä on liian pimeää varjon esiintymiselle.

Heti jos salamavalo räpsähtää pimeyden keskellä, tulee varjo toki valonnopeudella esiin ja rupeaa pian ärsyttämään valokuvaajaa.

Digikuvaaja pääsee varjoista eroon kuvankäsittelyohjelmalla tai pesukoneen avulla. Jos näet työnnät pään pesukoneeseen, eivät valokuvien varjot näy ollenkaan tai aiankaan mitenkään.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

... "käyttämällä lampun hämärrysasentoa..."

Taitaa olla jäänyt R&D kesken jos tuo puuttuu ...

Teppo Nygren

Teidän kaamoslamppunne näyttää aikamoiselta virtasyöpöltä. Tuollainen kaamoslamppu varmaan tarvitsee virrankulutuksen hillitsemiseksi brembon jarrusatulan sähkömittarin pyörivän levyn pyörimisnopeuden hillitsemiseksi.

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Epätieteilijät ovat kummissaan. Enää ei kannata keksiä mitään kun kaikki on jo luultavasti keksitty. On keksitty mm. ruohonleikkuri ja lumilinko.

Jos on vähäluminen talvi, kannattaa ruohonleikkuriakin käyttää jotta se ei aivan kangistu. Ties vaikka ruoho rupeaisi kasvamaan näin keskellä talvea.

Mitä tulee sähkömittarin pyörimisnopeuden hillintään, siihen pitäisi keksiä muukin ratkaisu kuin myrskytuulen kaatama puu. Silloin kun puu kaatuu johdon päälle, ei tule töpselistä sähköä. Se, että töpselistä saapuu sähkö, se on suotavaa.

Mutta jos ruuvaisi postiluukun umpeen, niin siinä voisi olla ratkaisu.

Jos ei postiluukusta tulisi sähkölaskua, niin siinä säästäisi rutosti.

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Tutkimus ja kehitys on meillä Suomen Epätieteellisellä Seuralla ihan tapissa.

Meillä on kojekaniini, joka ei piittaa tuon taivaallista siitä, onko pimeää tai valkeaa.

Kaniini syö kuivaa heinää ja kyhjöttää tai tulee syliin tai ihan miten sattuu.

Jos haluat paluupostissa papanoita, niin niitä kyllä löytyy.

Olemme laittaneet kyhjötyksistä ja sylkkyyntuloista muistiinpanot ruutupaperille.

Nyt ruudut loppuivat, joten laskemme keksiarvon.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Vain yksikö? Pääseekö se edes muhinoimaan?

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Epätieteilijöitten kojekaniini pompahti karkuun häkistä epähuomiossa. Emme voi vastata kysymykseen aivan tasantarkkaan varmuudella. Jos yksi pääsi karkuun, niin siitä viis. Väliäkö sillä on tai jotain?

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Tutkiskelin vain epätieteilijöiden eettisyyttä. Eipä ole hurraamista ...

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Nyt on karkulainen päässyt takaisin häkkiin. Sitä kuulustellaan parhaillaan.

Siis kyseessä on kani, joka ei ole vielä pukahtanut mitään - mutta lempein käsin puristiuksissa se rupeaa varmaaankin puhumaan jotain. Vaikka se, että on vakooja kuten tämä pondi 007 tai jotain...

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Juma...
Minäkin tahdon olla sisäpaisti mopedisti
Rahoittavatko Epätieteilijät mahdollisesti mopedini jos pukeudun häkkiin mutten kaniksi?

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Sisäpaisti on hyvä ruokalaji. Jos mopedisti kellahtaa kanihäkki päässä tien laitaan, niin pelastushenkilökunta ruopeaa olemaan epätietoinen. Jos mopedi ei lähde käyntiin, on luultavasti ostettava uusi kaniini.

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Eikun kanihäkki nupoliin ja sitten baanalle - mutta jos mopo pörisee, niin kanihäkin tilalle toki sijoita päänuppiin kypärä. Mitä tulee rahoitukseen, niin tarjoa mopedia kanikonttoriin.

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

En tiedä, kommentoinko itseäni vai ketä. Olen ymmälläni, koska kaapissani oleva metrin mittainen mittakeppi on lyhentynyt. Ornitologien mielestä maailmankaikkeus pullistuu kiihtyvällä vauhdilla. Einsteinkin osasi epäillä moista. Varmuuden vuoksi säilytin taskussa rullamitan - siis sellaisen jota kirvesmieskin käyttää. Rullamitan ja kaapissa olleen mittakepin asteikkoon on syntynyt monen millimetrin ero.

Ero on selitettävissä vain terveellä järjellä:

-kaappi on sisäpuolelta musta, joten siellä saattaa myös piileskellä musta aukko, joka syö metrin mitasta koko ajan jotain
-rullamitta on ostettu Mikkelin torilta ns. helppoheikiltä joskus 1960-luvulla, joten voi olla, että tavaran mitta ei ollut oikein mitoitettu

Käyttäjän elinakeranen kuva
Elina Keränen

Ei tule tammikuuta eikä alkuvuotta eikä mitään muutakaan. Kärkkäisen makneettilehti kertoi että maailmanloppu on tulossa mayakalenterin mukaan kun kaikki avaruuden syklit menevät nollapisteeseen. Tämä on ihan tosi juttu.

Arvelen että sen imurin musta aukko saattaa jotenkin vaikuttaa asiaan. Tietääkö epätieteilijöiden seura mistä se kani on kotoisin? Ettei vain olis mayojen jälkeläinen ja salaa jotenkin tuunannut imuria?

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Epätieteilijät tietävät tasan tarkkaan, mistä kani on kotoisin. Mayakalenterin mukaan loppuvodesta tulee maailmanloppu. Se on kuitenkin hölynpölyä.

Kaikki avaruuden syklit eivät mene ihan nollapisteeseen. On yksi jutska, josta kerrromme kernaasti myöhemmin.

Se imurin musta aukko ei vaikuta asiaan.

Epätieteilijät tietävät, että jostakin kani on kotoisin?

On mayojen jälkeläinen ja sitä hinkataan kovin, että turkki kiiltäisi.

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Hopsan. Vuosi vaihtui kätevästi ja pallo pyörii jälleen.

Arkimedes pyöriskeli altaassaan ja melkeikn hukkui, mutta onneksi ornitologit ojensivat pelastavan kätensä. Epätieteilijöillä on hallussaan sekä Arkimedeksen että Pyhäpäivämedeksen muistikirjat. Niisä löytyy sitaatteja joka junaan ja vaikka Pieksämäelle saakka - ellei konduktööri yllätä ihan rysän päältä.

Mitä tulee imuriin, niin sen pölypussi on taas tyhjä.

Ihmettelen, että kuinka usein pölypussi pitää oikein tarkastaa.

En imuroi päivittäin, mutta sittenkin...

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Epätieteilijöillä meni suorakulmio oikosulkuun. Siinä oli aluksi 90 astetta, mutta sitten yhtäkkiä 360 astetta. Suorakulmiosta tuli neliskanttinen.

Sisäpaisti huoneen nurkassa on pistorasia, josta tulee tätä nykyä 380 jännitettä.

Sehän on sellainen voimavirta tai mikä lie.

Sain pahasti näpeille, kun meinasin roskia lalkaista.

Jos ei ole neuvoja, niin ainakin uusi suorakolmio olisi tervetullut.

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Piti mennä Mikkeliin, mutta epähuomiosssa uinahdin.

Mikkelin jälkeen tuli konduktööri ja pyysi
HÄN nähtäväksi matkustusasiakirjat. Olin mukamas heräävinäni.

En keksinyt mitään selitystä - paitsi, että Pieksämäki ja sitä rataa jos vaan kelpaa.

Konduktööri oli leimaavinaan lipun, jossa oli lukevinaan KUOPIO. Nyt olen matkustavinaaan Kuopiooon.

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Niin ja sitäpaitsi kaniinikin ajattelee omilla aivoillansa.

Nyt on sillä tavalla, että kun uusi vuosi vaihtuu, niin pölynimurin letkua ei kannata laittaa pelkiltään silmään tai korvaan ilman suutinta. Siitä menee näet joko kuulo tai jopa näkö, jos korvamunakas muljahtaa letkun syöveriin puhumatakaan silmämunakkaasta.

Kun sitäpaitsi jo oikein ajatellaan, niin muistellaan muinaista filosofia. Hänhän istuksi kylpyammeessa ja totesi, että se pyörii sittenkin. Siis kylpyamme pyörähteli kardaaniakselinsa ympäri ja sitä rataa.

Hyvää uutta vuotta!

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Korjaan: siis JOS oikein ajatellaan. Kirjoitin väärin.

Mainitsemisen arvoinen filosofi oli eräs maitokopin adonis.

Hän laukoi ja päästi päästään kaunokirjallisia viisauksia pitkin kylän raittia ja sitä rataa.

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Juu, jos vuodessa olisi kvintaaleita, niin kansantaloudetkin kulkisivat sukkelammin.

Emme halua ollenkaan tuijottaa napoihin, mutta koska siinä voi selkä niksahtaa.

Sisäpaisti maapallo on muuttumassa emun munan muotoiseksi. Alla on kymmenen vuotta siten julkaisemamme kannanotto, jota Kauppalehti osasi myös siteerata.

"Sähköllä seteleitä EMU:a varten

Epätieteilijät ovat huolissaan siitä, riittääkö maamme setelivaranto siirryttäessä EMU:un. Yhtä EMU:a kohti tarvitaan useita markkoja.

Suomen Epätieteellinen Seura on tarkkaillut huolissaan EMU:sta käytävää keskustelua. Suomen pankki ei ole tiettävästi rakentanut moninkertaisia setelivarastoja eikä setelipainokaan työskentele vähintään viidessä vuorossa, vaikka EMU:un siirtymisen valmistelu tätä ehdottomasti edellyttäisi.

Sähköraha avuksi

Epätieteilijät ovat paneutuneet elektronisen rahan salaisuuksiin pilkkomalla pankkikortin pieniksi osiksi ja tutkimalla palasia mikroskoopilla. Epätieteellisen Seuran kansantalouden asiantuntijat ovat myös rakentaneet aaltopahvista kansantalouden käyttäytymistä kuvaavan mallin. Mallin avulla on voitu helposti todeta, että kansantalous elää voimakkaassa aaltoliikkeessä.

Kun EMU tulee mukaan valuuttajärjestelmiin, jäykistyvät kansantalouden rakenteet jollakin tavalla ja jäykkyyden voi tiettävästi välttää siirtymällä sähköiseen kaupankäyntiin ja asiointiin muussa kuin fyysistä liikkumista edellyttävässä asioinnissa. Eihän WC:ssäkään voi ainakaan vielä asioida sähköisesti. Epätieteilijät kehittelevät kuitenkin jo rationalisointisyistä paperitonta WC:tä.

Paperikoneet pysäytettävä sähkönsaannin turvaamiseksi

Sähköraha on maksuväline ja tärkeä kansainvälisen kaupan mahdollistaja, kun sitä on vaan riittävästi tietoverkoissa. Koska seteliraha on vaivalloista painaa, ehdottaa Suomen Epätieteellinen Seura, että maamme paperikoneet pysäytetään kahdeksi tai kolmeksi päiväksi ja kaikki paperikoneiden käyttämä sähkö käytetään ylimääräisen sähkörahan tuottamiseen. Tiettävästi näin sähkörahan tuottamiseen käytettävä volttimäärä ylittää moninkertaisesti euronormit, mutta normien ylitys on puolustettattavissa, koska sähkön hyöty tietoverkoissa moninkertaistuu.

Kotitalouksien ei kuitenkaan tarvitse huolestua takatalvenkaan sattuessa, koska sähköenergiaa riittää näillä järjestelyillä edelleen talojen lämmittämiseen.

Jos kaikki Suomen markat joudutaan taivuttamaan EMU:n valuuttaputkeen, voidaan käyttää sähkömagneettista kenttää hyväksi. Näin ollen valuutan taivuttaminen putkeen sopivaksi on huomattavasti helpompaa, kuin jos käytössä olisi seteliraha. Se kun ei reagoi magneettiin.

Pientä haparointia tutkimuksissa

Epätieteellisen Seuran erikoistutkiat kävivät Australiassa kokeilemassa setelirahan taivuttamista emun putkeen, mutta tämä johtui seuran sisällä vallinneesta epäkoordinaatiosta. Osa epätieteilijöistä ei tiennyt, että kyseessä oli eurooppalainen EMU."

kati sinenmaa

Periheli lähestyy 30 kilometriä sekunnissa, oletko valmis?

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Tarkoitatko helikopteria.

Kerran olin Italiassa niin tiesin, helikopteri on italiaksi ELIKOTTERO. Vanhana latinaa opiskelleena tiesin jo kauan sitten, että vesi on AQUA - ja kun halusin vuokrata nelihenkisen vesirataspolkupyörän, niin pyysin rantapalveluita kaupitelleelle miekkoselle, UNO AQUAKOTTERO, GRAZIE. Siitä miekkonen juoksi nauraen kollegansa luokse ja osoitti minua ja molemmat nauroivat reisiinsä hakaten.

Polkuveneen sain vuokrattua joten tästä voi päätellä että kielitaito on hyödyksi.

Että entä sitten, jos helikopterin jättää kellumaan avaruuteen, se ei lennä teoriassa minnekään päin. Tarvitaan vain hippunen astrofysiikan tietoja.

Kysymykseesi vastaaminen on yksinkertaista, koska avaruuessa roottorin lavoilla ei ole alipainetta synnytettäväksi roottorin lapojen yläpuolelle, koska avaruudessa on jatkuva alipaine. Se se vetää kopteria kaikkiin suuntiin, joten kopteri pysähtyy avaruudessa. Peräsimenkään sivuroottori ei vedä roottoria sivullekaan päin, joten helikopteri ei edes kiepu.

Maapallon ratanopeus jotain 100.000 kilsaa tunnissa tai sitä rataa. Joten jos helikopteri seisoskelee avaruudessa keskellä ei mitään, niin helikopterin vauhti on reippaasti enemmän kuin 30m metriä sekunnissa.

Jos sitten mittauspiste on jossakin avaruuden ulkosyöverissä, niin siellähänavaruus laajenee kovin suurella nopeudella.

Ulkoavaruuden mittauspisteestä voisi mitata helikopterin nopeudeksi jopa miljoona kilometriä tunnissa.

Jos Medihelillä olisi moinen helikopteri, ehtisi kopteri hyvässä lykyssä paikalle jopa ennen kuin avun pyytäjä on ehtinyt lopettaa puhelun hätäkeskukseen.

Kaikkein huimin skenaario on se, että jos ulkoavaruudesta ottaa vastapuhelun, ehtii helikopteri apuun jo ennen kuin mitään on edes tapahtunut. Koska avaruus kaareutuu ja kelloonkaan ei voi luottaa, emme näe avaruushorisontin taakse tarkasti.

Jo Einstein totesi, että kun avaruuteen menee metrin mitta, se lyhenee valonnopeutta lähestyttäessä. Jos avaruudesta tulee vastapuhelu (semmoinen tunnetaan ainakin Amerikassa), niin silloin vastaan tuleva metrin mitta lyhenee x/y-koordinaatiston vasemmalle puolelle aika-akselilla mitattuna.

Siitä syntyy aikasäästö ja luultavasti paluu menneisyyteen.

Jos vaikkapa lääkärit joutuisivat kuitenkin lähtemään ennen aikojaan apuihin, lääkärintakit pitäisi valmistaa valkoisesta kumista. Kumi näet joustaisi äkkilähdöissä, eivätkä takin liepeet pikavaudin tiimellyksessä hulmahteilisi piloille.

Stetoskoopeissa taitaa olla kuminen putki, joten niitä ei tarvitsisisi vaihtaa.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Kun nuin taitava olet niin laskeskeles kuinka kauan kestää maan ympäri matkustaminen hyppelemällä suoraan ylöspäin antaen maapallon pyörimisliikkeen tehdät työn.

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

En ole ollenkaan taitava.

Epätieteilijät tekivät pikaisesti laskutoimituksen. Siinä ei tarvita maapallon pyörimisliikettä lainkaan. Ei edes piin likiarvoa, jonka viimeisiä desimaalia minulla ei ole lupa laverrella vielä kenellekään.

Meillä on kotona lemmikkinä kojekaniini, jonka potkaisuvoima on noin kilo.

Se luulatavasti painaa noin kilon verran ja hypeksii tyytyväisenä. Kerran heräsin, kun kaniini pomppasi mahani päälle kun nukuin sohvalla. Sitten havahduin

Mietin, että jos yksi kaniini painaa kilon verran ja hyppisi avaruusraketin laukaisualustalta noin kilopondin verran, niin ei kai kaneja tarvittaisi kuin muutama miljardi tai sitä rataa.