*

epatieteilijat

Suomen Epätieteellinen Seura esittätytyy vapaavuorolaisille

Suomen Epätieteellinen Seura lähestyy blogikirjoittajia hyvässä hengessä ja varovasti.

Suomen Epätieteellinen Seura viettää kohta noin 20-vuotisjuhlaansa ja juhlan kunniaksi seura julkaisi vuosikalenterin 2012. Kalenterin kuvat ovat kylläkin ihan pöllöjä, mutta niitä välähtelee satunnaisesti Usarin palstoillakin.

Kalenteria sai vielä loppuvuodesta hyvin varustelluista kirjakaupoista, mutta sitten myynti (TYR)ehtyi koska kalenterit riistettiin kirjakauppojen tiskeiltä käsin.

Onneksemme seurallamme on pohjaton pahvilaatikko, jossa on digrtaalisia kuvia ihan maailman tappiinsaakka. Pahvilaatikosta käsin seuramme pystyy ammentaa suorin jaloin seisten kuvia ja kaiken maailman pöllöyksiä tekstiformaatissakin.

Meillä ei ole mitään kolmannen asteen tyhmälöä vielä valmiina, mutta sellaisiakin voimme kernaasti kehitellä.

Ihan aluksi kysymme kuitenkin, mikä luku sopii seuraavaksi sarjaan 1-1-1-1-1-1

Itse emme tiedä vielä virallisesti tiedä, kun epähuomiossa ensimmäinen blogikeskustelu lipsahti kirjoittajalta puheenvuorosivujen puolelle - ja aloitetaan uudestaan Vapaavoropalstalla. Vastaukseksi ei ehkä kelpaa kysymysmerkki (joka ei ole edes numero), joka näyttäisi puuttuvan kysymyslauseen lopusta.

Oikein vastanneille toivotamme onnea ja pontta jatkokeskusteluun, vaikka ihan oikein mönkäänkin menisi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Matti Jalagin

-1

Olkaa hyvä ja kaikkea muuta hyvää.

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Epätieteilijät harrastavat kävelyliikuntaa. Kun hommasimme ensimmäisen käelymittarin, emme olleet uskoa silmiämme. Olimme kävelleet porukalla peräti tunnin verran ja mittari näytti 6.000 askelta. Olimme kalibroineet mittarin 70 cm mittaisella askelpituudella, joten 4,2 kilometriä ja kertaa kymmenen (joka oli kävelijöitten määrä).

Yritimme palauttaa mittarin taakisinmyymälään, mutta myymäläapulainen totesi, että hänelläkin oli mukamas enemmän järkeä kuin asiakkaalla.

Hän totesi, että vaikka kaikki epätieteilijät marssivat porukalla, niin kertoimessa oli joku vika.

Niinpä hän onnistui myymään meille toisenkin askelmittarin. Siitä kun tarvitsee katsoa vain keskiarvo. Jos toinen jalka on heilahtaimaisillaan kesken kävelyn, niin mittarien keskinäinen keskiarvo näyttää kuulemma tarkkaa arvoa (paitsi pii on edelleen 3.14 ja risat, mikä kismittää).

HOMMASIMME SEURAAVALLA ARGUMENTILLA TOISENKIN KÄVELYMITTARIN: "Ostakaa toinenkin mittari ja laskekaa vaikka seuraavalla kaavalla: (ASKELPITUUS SENTEISSÄ/100)*KÄVELIJÖITTENLUKUMÄÄRÄ*KESKIMÄÄRÄINENASKELPITUUS - tai jotain tommoista".

Epätieteilijät eivät jää alakynteen, koska ainakin joissakin uima-altaissa on kuulemma jalkasilsaa estävä huuhtelu.

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Hyvin asiallista. Siis meinaatko että yksi vai miinus yksi. Jos meinaisit että miinus yksi, olisi seuraava luultavasti nolla.

Päätelmäsi osui kuitenkin melkoisen kohdalleen ja siitä kilpailutuomariston pitää äänestää yhdessä ja erikseen.

No hoplaa - äänestys on jo tehty: sait yhden pisteen. Siitä onnittelumme. Kun keräät pisteitä tätä vauhtia koriin, niistä kertyy pian hirmuinen määrä.

Matti Jalagin

Jahas. Luulin seuraanne epäpoliittiseksi, mutta tehän olette mestareita saivartelussa ja siten valmiita siirtymään elämässä ylös- ja eteenpäin.

Tuosta tehtävästä. Näin siinä joukon esineitä, joita joku saattaa luulla myös numeroiksi ja välimerkeiksi. Siis esineitä kiinnitettyinä alustaan ja tällöin selkeä jatkumo selkeälle esineiden tuottamalle kuviolle oli tuo -1 ja syy selkeä eli tuolla tavoin kuvio ei rikkoutunut vaan säilytti aiemmin saavuttamansa edun; kauniin harmonian.

Tuota kuviota voi jatkaa vaikka aika pitkään.

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Meillä on seurassa yksi numeroihin vihkiytynyt henkilö. Hänellä on laskupää. Tärkeää ei ole kuitenkaan välimerkit, vaan mitä on niiden välissä. Siellä piilee 90 prosenttia matemaattisesta avaruudesta. Se on ikään kuin laskemisen pimeää ainetta - sellaista, jota mm. ulkoavaruus on pullollaan.

Tästä on helppo siirtyä alkuräjähdykseen ja mustiin aukkoihin, joita ei taida nähdä Ursan kaukoputkella koska siinä on okulääri. Sisäpaisti avaruus kaareutuu, eikä kaukoputkella näe helposti nurkan taakse. Pitäisi olla periskooppi tai jotain.

Optikot osaavat kyllä kertoa paremmin, miksei mustaa aukkoa näe - varsinkin jos on likinäköinen.

Matti Jalagin

Minusta tuli seuranne ulkojäsen, halusitte sitä tai ette. Kiitos.

PS. ehdolla, että yksikään niistä Tampereen virallisista viisailijoista eli alivaltiosihteeriköistä ei ole edes kannatusjäsenenä.

Teppo Nygren

Siis tuohon sarjaanhan sopii vaikka kuinka iso luku, muttei kuitenkaan googlplex. Liittykö kysymys siis tilavuuden täyttämiseen sopivalla luvulla. Olettaisin kuitenkin ettei Matti arvannut ihan oikein, koska sai vaan yhden pisteen. Jos arvaan että 2, niin saanko kaksi pistettä, vai kenties kolme. En kuitenkaan arvaa, sillä en tiedä onko teillä edes tarpeeksi pisteitä. Näytä ensin että teillä on pisteitä, tai en muuten arvaa. Eikun en sano vaikka tiedän.

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Kyllä pisteitä piisaa.

Pistehän on näet vain olemattomuuden pullistuma - aivan niin kuin musta aukkokin itse asiassa taitaa olla - paitsi että musta aukko imee kaiken maailman koordinaatteja kasaan, joten ruutupaperilehtiössä oleva musta aukko ruttaisi paperin.

Mutta niihin tavallisiin geometrisiin pisteisiin. Jos on ruutupaperi, jossa on 7 millin ruudut niin siihen mahtuu noin tuhat ruutua - ja jokaiseen ruutuun voi täpittää ainakin kymmenen pistettä. Siis kymmenentuhatta pistettä per arkki. Ja kilpailuihimme osallistujat hoitavat pistemerkinnät itsepalveluperiaatteella omin käsin.

Keksinäinen luottamus vallitkoon.

Sisäpaisti ruutupaperivihkossa on kai 50-100 arkkia, joten 100 yhden ruutupaperilehtiön ruutuihin mahtuu ainakin puoli miljoonaa.

Sitä epätieeilijät ovat aprikoineet, että jos piirtäisi äärettömän pienen ympyrän olisiko se oieastaan vain piste. Meillä on sellainen arvaus, että piin likiarvoon liittyvä epätarkkuus selittyisi olemattoman harpin kärjen olemattomalla reiällä, johon piin loput desimaalit luultavasti uposkentelevat - ainakin suunnilleen noin teoriassa tai jotain - mene ja tiedä.

Matti Jalagin

Teppo. Matti. Matti ja Teppo.

Emmeköhän me yhdessä laula tuohon oikeat sävelet eli oikea vastaus on jokin luku viivalla tahi ilman ja siitä saa pisteen tahi monta.

Alatko ulkojäseneksi, kun minut hyväksyttiin jo niin voin kai kutsua sinut?

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Tähän seikkaan vielä. Oli hieman marginaaliongelmia ja rupesin vastailemaan blogissa itselleni. Tämä seikka varmaan korjaantuu, kun ostan viivoittimen tai vatupassin.

Suomen Epätieteellisellä Seuralla on avolavapakettiauto, josta suunnittelimme tekevämme sementinkuljetusauton.

Meillä oli jo yksi työmaakin sovittu, mutta sitten tuli jotain muuta ja sementtikakku jämähti avolavapakun lavalle. Pahaksi onneksi lava osoitti tuolloin kohti alamäkeä ja nyt auto on pahasti takakenossa.

Sementikakku ei irtoa lavalta millään. Kohta tulee lumikelit ja etupyörätkään eivät oikein ulotu maahan saakka. Pahaksi onneksi autossa olisi etuveto, joka nyt on kadonnut tykkänään.

Jos joku olsi kiinnostunut sementtimötikästä, niin saa sen ihan ilmaiseksi. Se toimitetaan sähköpostissa.

Päivittelemme jatkuvasti sitä, että kyllä me osaammekin olla tyhmiä - jossakinhan meidänkin pöljien pitää olla hyviä.

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Pahoittelen ... itsepuhelu kanssani jatkuu enää vain kotvan. Me epätieteilijät haluamme kilvoitella tietämättömyydessä - ja jos siinä joskus onnistumme, olemme päässeet seuran perimmäiseen päämäärään.

Kun jonakin päivänä emme osaa vastata mihinkään kysymyksen mitään, olemme taitavasti onnistuneet päämääräämme pyristellessämme.

Teppo Nygren

Herää tietty kysymys, että kumpihan meistä osaa laulaa vai minä. Voi tietty olla etten minäkään osaa laulaa, mutten vaan tiedä sitä.
Joo mut vois kanssa ulkoistaa jäseneksi.

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Anteeksi, mutta jäsenasiaan en osaa ottaa kantaa tässä vaiheessa. Meillä on pieni transistori, joka päättää ja tutkii näitä asioita.

Suomen Epätieteellisellä Seuralla on aina silloin tällöin jäsenhakutilaisuuksia ympäri Suomen. Emme koskaan tiedä missä ja milloin, mutta suosittelemme jäsenyydestä kinnostuneille että jos jossain näkee pitkän jonon, niin siihen kannattaa liittyä. Jonon alkupäässä näet voi olla hakukaavakkeen jättötiski. Kunnioitan suuresti jäsenyyskiinnosusta ja tältä keskustelufoorumilta keräämäsi pisteet voit sijoittaa jäsenhakemuksen liitteeksi.

Seula on ahdas. Mistään ei pitäisi tietää mitään, mutta aina joskus joku joutuu lopulta jäsenksikin.

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Vastaan itselleni. Olen aikamoinen hutilus, kun nämä kysyjä-vastaaja-marginaalit heittelee. Minulla on kyllä hiiri, mutta en osaa klikata sitä oikein kunnolla. Pitäisikö painaa hiirtä jotenkin kovempaa. Jos joku tietää vastauksen, niin sekin olisipliis tervetullut.

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Näin rokkarina en keksi tosta luvusta muuta kuin Spinal tapin
joten väänsin sitten kajarit yhdelletoista...ja vielä selvinpäin
Jos ja kun naapurit tulevat huutelemaan syytän
Suomen Epätieteellistä Seuraa ja käsken epätietoisia
kysymään sieltä...

PS Popittaa hyvin

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Päätelmäsi on oikean suuntainen.

Jos etelänapa kutsuu, niin stereoitten nappulat pitäisi kai kääntää koilliseen tai luoteeseen.

Kysymykseen jää enää vain se, missä kukin stereolaite sijaitsee.

Jos nuppeja ei kääntää etelänavalla kaakkoon, stereot voivat jopa mykistyä tykkänään riippuen antennin suuntauksesta.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Tuo pystyviiva, jossa on sakara vasemmalle on jotenkin tuttu. Sen sijaan se vaakaviiva tarkoittaa miinusta, ainakin pankkini mielestä kun sieltä usein tulee lappu, jossa ilmoitetaan tilini olevan miinuksella ja sitten perässä on noita epämääräisiä.

Vastaus kysymykseen on tietysti +. Ja se on saletti. Pankinjohtajani joka on varmasti viisas henkilö, eihän voisi muuten pankinjohtaja ollakkaan. No hän lähetti kirjeen, jossa ihmetteli ja kehui minua tilini olevan kerrankin + merkkinen ja sitten tuli taas niitä epämääräisiä, tosin jonona lyhyempi kuin ne - merkityt.

Nytpä esitän minäkin haasteen seurallenne. Sen verran on tullut luettua, että kaaliin on tarttunut paljon tietoa. Ihan kehumatta. Voitte kysyä minulta ihan mitä vain. Markka vetoa, että vastaukseni on oikea. No antaa tulla sieltä......

Matti Jalagin

Vastaan vaikkei minulta kysytty ja kysyn, koska pyysitte kysymään eli tällä tuoreella ulkojäsenen mandaatilla esitän seuraavaa:

Jos tilinne pankissa on miinuksella, niin kenelle olette sen miinuksen verran velkaa?

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Kysymys on sikäli hankala, että se ei täytä niitä ehtoja, joita kysymykselle asetan. Eli täysin factoja niinkuin esim. Trivial Pursuitissa.

No vastataan. Kyllä se taitaa IMF tai joku EMV olla tai sitten BMW. Pankki se ei missään nimessä ole. Loppupeleissä velka kuuluu tietysti naapurille, jolta vippasin.

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Tuosta pankkitilistä vielä. Jos se on miinuksella, niin riippuu miinusmerkin paksuudesta mihin suuntaan velka laajenee. Jos miinusmerkki on oikein paksu, se voi ulottua vaikka kuuhun saakka.

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Testaan vaan, että meneekö kommentti sivuille.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset