epatieteilijat

Paperitulosteita kännykästä !!!

Olen tullut ajatelleeksi että voisiko ihminen ostaa joskus askarteluliikkeestä itsekasattavan kännykän, jossa olisi vain tarvittavat ominaisuudet. Ainakin itse ostaisin sellaisen, koska olen kätevä käsistäni. Yrittäisin kasata mummolleni puhelimen, jolla mummokin pärjäisi vielä parikymmentä vuotta.

Pöytäpuhelin riitti suomalaisille parin- tai kolmenkymmenen tai jopa sadan vuoden ajaksi, kunnes puhelimiin piti alkaa ostaa "ominaisuuksia". Alettiin myydä älypuhelimia, joita loppujen lopuksi vain harva tarvitsee/hyödyntää. Älytöntä !!!

Olemme kekseliäs kansa, mutta me suomalaiset monista luomakunnan kansoista olemme luullakseni vain keskinkertaista keskitasoa, koska mummojen puhelimiin ei saa enää uusia akkuja.

Taidamme elää digitaaliajan hevonkuusessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Olen myös siirtynyt parempiin piireihin. Sain ensimmäisen ikioman uuden kännykän. Aikaisemmat ovat olleet joko työn puolesta tai sitten lasteni hylkäämiä. Tässä upouudessa lukee päällä oikein 'Nokia'. Kameraa ei ole eikä varmaan sillä nettiin ole asiaa, mutta puhe toimii ja tekstiviesti. Boksin sammutin häiritsemästä. Sen verran hintatasosta, että sen sai kylkiäislahjana, kun tilasi Annan (vast?). Sen vuoksi siinä on vaalenpaunaiset kuoret.

Täyttäessäni 3-kymppiä vaille 100-v lapset kostivat isälleen kaikki hänen kiusantekonsa ja ostivat ipadin ja antoivat sen sitten valmiiksi viritettynä. Olen nyt ollut puoli vuotta tiiviissä koulutuksessa. Kohta varmaan pääsen sillä jo nettiinkin. Meillä on hiukan opettajani kanssa kommunikointiin liittyviä vaikeuksia, hän kun ei vielä osaa puhua, mutta kone kyllä hänellä pelittää jollakin käsittämättömällä tavalla. Ensi keväänä kun hän täyttää 3-v, niin silloin varmaan minäkin alan päästä kärryille.

Ai niin kasaamisesta. Akun kannen vedin kiinni saumoistaan jeesusteipillä. Nyt akku ei lennä joka kerta Huitsun Nevadaan, kun känny tipahtaa rintataskusta.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Hienoa, koska kaikki epätieteilijät ovat tieteen suola. Tuo tulostushan on aivan yksinkertaista kännykän kautta- painat vain tulostusnapin enteriä. Sitten kännykkätaajuudelle web-linkitetty tulostin alkaa päräyttämään vaikka mitä ja vaikka missä. Tulostimethan ovat kaikki jo etälinkiettyinä niinkuin muutkin härvelit toisiinsa. Siis paina vain entteriä, niin Kiinassa alkaa raksutaa paperitulostin kiinaksi. Paperiton konttori on jo kaikilla, se on ongelma ? Meillä vaan paperikasat ovat kasvaneet kattoon tuon paperittomuuden jälkeen. Mikähän syy Gutseitilla on taas sulkea paperitehdas ???

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Tuli mieleen, että jos ihminen pyyhkii WC:ssä itsensä puhelimeensa tulleilla roskapostilla, niin nettiin voisi levitä inhottavia kuvia.

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen

Sitten kun askarteluliikkeet hankkivat sopivia 3D-tulostimia, voit saada haluamasi kännykkätyypin koottavina osina. Kylläpä näyttäåkin askartelijan tulevaisuusmaailma ruusuiselta!

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Alkossa voisi olla tarjolla hylly, jossa olisi pulloon kasattavia pienoismalleja ja luvattaisiin että kestää kolme kuukautta kasata laiva pulloon. Sitten pitäisi käydä taas kolmen kuukauden päästä ostamassa uusi pullo ja pienoismallin rakenussarja. Älyttömän kätevää, eikö vain?

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Kun Suomi ei osaa hyödyntää luovaa mobiilipuolen ajattelua, annetaan vähän potkua vapaasti käytettäväksi. Vaimo soittaa ukolleen, joka on todennäköisesti kapakassa ja valehtelee, että en ole ottanut mitään. Vastatessaan kännykkään ukon puhe mittaa heti alkometrinomaisesti promilleluvut- "älä valehtele" äijäseni ! Mittari näytti 2,5 promillea, kotiin ja sassiin. Poliisi voisi soittaa myös epäilyttävälle rattijuopolle, joka on todennäköisesti liikenteessä. Se paljastuu siitä, että gps kertoo liikuttavan muullakin kuin junalla tai kävellen. Palo tuli 2,0 promillea ja sakko perään, jos vastaaja oli äänitunnistettu "ukko".

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Kotieläimille myyydään kissojen ja koirien kaulapantaa, jolla omistaja löytää eläimen. Jos on ongelmaa ihmisen ulospäästämisen suhteen, niin kotieläin vain kainaloon ja sitten pannan avulla etsit elukan. Samalla löytyy myös toivottavasti elukkaa kainalossaan kuljettanut ihminen.

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen

Isälläni oli tapana ulkoiluttaa koiraamme iltaisin. Kerran sitten kun isukki oli matkoilla lähdin äitini kanssa ulkoiluttamaan. Annoimme koiran valita reitin ja sinnehän se osasi, tiettyyn ravintolaan. Portsari tunnisti heti koiran ja lupasi pitää siitä huolen tavalliseen tapaan. Loput voi arvata.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Sulla on loistava huumori, kiitos !

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Seuraavassa elämässä ei tarvita kännykkää ollekaan. Ajattelet vain ja samalla aaltopituudella oleva ymmärtää lähetyksen sisällön. Sehän on jo totta, koska vanhapari tietää sekunettja ennen, mitä kumppani aikoo sanoa. Voi piru, jos kaikki tuhmatkin ajatukset joku saisi selville paitsi se joku.

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Yhteenvetona edellisiin, meidän kannattaisi ehkä tai ehkä ei perustaa yhteinen pulju - heh. Mutta olen seurannut teleoperaattoreiden elämää 1960-luvulta alkaen. Silloin tuli kotiini ensimmäinen puhelin. Siinä oli veivi ja siten vastasi keskusneiti, joka oli paikallisen taksiautoyrittäjän yläkerrassa. Se oli silloinen tieto- ja liikennekeskus. Entisaikaan meillä kävi kotona määräajoin patterinvaihtomies, joka vaihtoi puhelimen patterin - sellainen 20x10x5 senttiä. Siitä puhelimeen saatiin silloin virta kun puhuttiin. Olin nolo, kun helsinginserkku kävi kylässä ja nauroi ääneen että teillä on puhelimessa veivi. Jo silloin oli Stadissa kieputettava numerokiekko, jolla numero valittiin. Motorola tarjosi ensimmäisen kännykän, joka mahtui kesäpaidan taskuun. Olin silloin myyntihommissa ja tiesin, että jokainen kauppa maksaisi puhelimen ja sen kustannukset moninkertaisesti takaisin. Esimieheni oli samaa mieltä. Kun puhelin soi yleisellä paikalla, niin yritin aina vetäytyä sivummalle. Jotkut osoittelivat, että "kato että tommonen puhelin". Kun kännykät alkoivat yleistyä, niin silloin puhuttiin kovalla äänellä ja että huomatkaa ihmeessä minut, kun minulla on tällainen kallis vehje. Nyt onneksi maailman köyhimmilläkin ihmisillä on tilaisuus puhua toistensa kanssa puhelimitse, missä he sitten ovatkin. Ainakaan ei tarvitsisi kantaa puhelinkoppia selässä.