epatieteilijat

Maailmanloppu ei tule ihan heti

  • Mies ei tiedä mistään mitään, vaikka päässä on sopiva hattu.
    Mies ei tiedä mistään mitään, vaikka päässä on sopiva hattu.

Se, että jos on päässä YO-hattu, ei kuvasta ihmisen sivistystä millään tavalla.

Jokin menee metsään, jos kukaan kultturisaralla ei kaikkea kukaan ymmärrä.

Eräskin henkilö kaivoi nenäänsä loputtomiin ja pyyhki räät pöytälevyn alapuolelle kunnes huomasi, että jakkara ei enää pyörinyt. Räkä oli täyttänyt kirjoituspöydän alarakenteet ja jakkaran jalustan.

Maailmanloppu ei tule 21.12.2012, vaikka muinaiset Mayat tekaisivatkin ympäripyöreän kalenterin. He hakkasivat kalenterinsa jopa kiveen. Ympäripyöreässä kivessä ennustettiin että maailmanloppu tulee 21.12.2012. Se ei tule silloin. Tuskin se koskaan tulee.

Maailmanloppu ei tule ainakaan ihan äkkihätään. Suomen Epätieteellisellä Seuralla on näet tallessa jokunen fakta tai epäilys, että mikään ei ole totta.

Ensi alkuun kannattaa tuijottaa YLE:n video http://areena.yle.fi/tv/1768350

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Kommentoin itseäni: en minä nyt ihan tyhmä ole.

Teppo Nygren

Ei kannatakkaan olla tyhmä, sillä eihän siinä olisi mitään järkeä.

Teppo Nygren

Herääkin mieleeni kysymys mikä liittyy kuolemanjälkeiseen elämään ja uskontoon. Jos tarkistaa vaikka 10-vrk:n sääennusteen ja meteorologi, joka usein valehtelee enemmän kuin päiviä on vuodessa valehtelisi ettei maailmanloppua tule, niin joutuuko helvettiin jos valehtelee sen tähden etteivät ihmiset panikoisi? Ja jos on kysymys 10-vrk:n säästä, niin onko sama kuin valehtelisi kuolinvuoteella jos tietää että maailmanloppu tulee ja sanoo ettei se tule. Pohditteko te siellä epätieteellisessä yhdistyksessä koskaan mitään noin syvällistä?

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Ei, me emme pohdi syvällisiä.

Syvällisten asioitten pohtiminen on vaikeaa ja jos kokenut filosofikin miettii liian syvällisiä, niin hänestä saattaa tulla ennen pitkää kuin puulla päähän lyöty - mene ja tiedä.

Kerran epätieteilijät katsoivat valmista kaivoa varpu kädessä ja totesivat, että kyllä se kaivo oli ihan oikeassa paikassa. Vettäkin oli kaivon pohjalla. Varpu ei kuitenkaan taipunut ja vieressä oli palokunnan säiliöauto. Palomiehet olivat kuulemma kahvilla. Emme tieneet, oliko paloauto hakemassa vettä kaivosta vai tuomassa vettä kaivoon.

Mitä tulee sääennustuksiin, niin voisi meteorologeilla on varsin haastava ammatti. Heitä ei käy kateeksi paitsi silloin, kun ennustus menee ihan nappiin.

Minulla on sellainen lasipallo, jossa on joulupukki ja tonttuja ja kun sitä ravistaa, niin pallon sisällä alkaa sataa lunta.