epatieteilijat

Piin tarkka arvo löytyy kohta

Piin tarkka arvo löytyy kohta !!!

Jo kauan on matemaatikkoja kismittänyt se, että pii 3,14 on  varsin epätarkka. Higgsin bosonin löydyttyä tämäkin harmin aihe pyyhkiytyy pöydältä tiskiveden mukana. Näin Suomen Epätieteellinen Seura osaa ennustaa.

Suomen Epätieteellinen Seura tulee esittelemään Jaakon päivänä kylmän kiven heiton yhteydessä täysin ympäripyöreän kylmänkiven, jonka sisällä on bosoni.

Bosoni sijaitsee tarkalleen säteen (noin 10 cm) etäisyydellä kivipallon pinnasta keskipisteen suuntaan. Tämän vuoksi piin likiarvon etsimiselle voidaan piakkoin laittaa piste ja saada piille aivan tarkka arvo.

Jos pallon tilavuutta lasketaan entiseen tapaan kaavalla ”Pallon tilavuus=3/4*piin likiarvo*pallon säde kolmanteen potenssiin”, niin piin likiarvoa käytettäessä on lopputulos menee aina mönkään. Koskaan pallon tilavuus ei piin likiarvolla ole tarkalleen oikea. Pallon tilavuuden laskennan epätarkkuudesta ei tosin ole kadunmiehelle suurta harmia.

Epätieteilijät esittelevät pallokivestä muodostuneen havaintoesineen käytännössä Helsingin Kolera-altaalla jaakonpäivän kylmänkiven heiton yhteydessä 25.7. klo 12:00. Fyysikot voivat tuoda paikalle mittalaitteita, joilla voi todentaa monia asioita.

Ensin oli teoria bosonista ja sitten keksittiin mahdottoman iso vehje, jolla hiukkanen saadaan kieputettua koko kansan nähtäväksi. Vehje on siis tuo CERN:in huikkaskiihdytin, joka on Linnanmäen laitteisiin verrattuna aivan ylivertainen. CERNIN kiihdyttimessä satunnaiselta huvipuistokävijältä lentäisi yrjö varmaasti heti alkuunsa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Johan Lom

Itse käytän päässälaskussani yleensä viidentoista desimaalin arvoa:

3.14159265358979323846

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Niin pitääkin käyttää, mutta miljardinkin desimaalin jälkeen syntyy epätarkka arvo. Jos ei käytä päässälaskua, niin ruutupaperia tuhlautuu ylettämästi. Sitä ei kannata kokeeilla-

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Mitenkäs olisi illan ratoksi logaritmilaskut järjestelmässä missä kantalukuna on pii? - Jääskeläisen lukujärjestelmässä silloin ... - öö, hyvää yötä! :D

Käyttäjän Tronic kuva
Lasse Kärkkäinen

Pi:n tarkka arvohan on jo selvitetty. Se on Tau/2.

http://tauday.com/tau-manifesto

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Osuit ehkä oikeaan. Epätieteilijöillä on muistilehtiö, josta on helppo pyyhkiä kaikki yli tai kumittaa jos kirjoitamme muistiinpanot lyikkärillä. Laskutikustamme puuttuu kuitenkin vielä piin tarkka arvo. Laskutikkumme on ynpäripyöreä ja siinä on visakoivusta valmistettu säilytyskotelo. Emme voi siis olla mitenkään päin yksin päätelminemme.

Ostimme sellaisen pihatrampoliinin ja hypimme juuri itsemme uuvuksiin ja tokaisimme, että huimaa.

Matematiikka on vaikeahko ala.

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Miksi pallo on kuitenkin pyöreä. Jos joku olisi kekannut piin tarkan arvon, olisi maapallo lätyskä niin kuin ennenkin oli.

Ja sisäpaisti jo Kolumbuksella oli jotain tuntumaa maapallon pyöreähköstä muodosta. Muutoin hän olisi tipahtanut ulkoavaruuteen.

Puheenaiheeseen liittyvää

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset