epatieteilijat

Jättikö Jumala kaiken sattuman varaan, kun "keksi" DNA:n?

Deoksiribonukleinihappo eli DNA-kaksoiskierre yrittää epätoivoisesti varmistaa itseään, mutta silti syntyy perimävirheitä eli mutaatioita. Trioksinulkeinihappo olisi parempi keksintö: olisi edes kolminkertainen varmistus tai jotain paremmasta tulevaisuudesta. Jättikö Jumala siis aivan kaiken sattuman ja DNA:n varaan? Eihän hänellä voinut olla miljardeja vuosia sitten edes niin tarkkaa taskulaskintakaan, että kaikkien maailmankappaleiden radat olisi taskulaskimeen mahtuneet miljardeiksi vuosiksi etukäteen. Hän olisi osannut ennustaa taskulaskimella mustien aukkojen värähtelyitä maailmankaikkeuden pötsissä puhumattakaan mustien aukkojen takana syntyvistä uusista maailmoista. Sitä paitsi jos olisi ollut niin tehokas taskulaskin, niin se olisi täyttänyt koko maailmankaikkeuden – koska silloin se olisi toiminut radioputkilla tai millä lie tai radiohiilellä, jonka perusteella fyysikot ajoittavat milloin mitäkin.

Pohdin oikeastaan vaan sitä , että jos joku älyäisi keksiä TNA-kierteen, jossa on trioksinukleinhappo, niin silloin voisimme ehkä pysyä omina itsenämme hamaan maailman tappiin saakka. Olisi ikään kuin kolmas osa kierteestä, joka huolehtisi, ettei maan matonenkaan miksikään enää muuttuisi.

En toki haluaisi hypätä Jumalan housuihin, koska ne ovat niin isot että niissä on myös jumalattoman isot taskut – johon mahtuisi miljardeja vuosia sitten kehitetty taskulaskinkin mennen tullen ja jos niissä olisi henkselit, niin ulottuisivat nekin ainakin Ahvenanmaalle saakka.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Mielenkiintoinen teoreettinen kysymys. Monesta asiasta näkee, että kaikesta ahkeruudesta huolimatta hän on hieman laiska. Hän on antanut ihmisten kirjoittaa Raamatun, jossa on sisällytettynä tärkeitä ohjeita. Hän ei ole yksin, vaikka joskus niin väitetään. Luultavasti tuollainen väite on ihmisten näkemys. Uskon ihmisten yhteistyöhön ja siihen, että ihmisillä on järkeä päässään ehkä enemmän kuin miltä vaikuttaa. Sen vuoksi DNA toimii hyvänä apuna.

Numerot ja laskenta ovat varmaan olleet aina, joten ei se ole DNA:kaan meidän tuntemamme taskulaskimen varassa. Ihmisellä maailmankuvassaan on aina oma aikansa näkemyksensä perustana.

Vaatii ponnistelua ihmiskunnassa, että ihmiset olisivat yksilöllisiä - siksi DNA. Ihmisillä on joukkosieluisuuspyrkimyksiä.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Yksi yleinen harha on, että dna muuttuu vain mutaatioiden avulla. Tunnetaan ainakin kolme muuta tapaa.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Minulla on sellainen usko, että henkisyys on ihmisessä vahvempi ja ohjaavampi asia kuin biologia. Biologia on myöhempi, tämän maailman keksintö. On jo antropologian ja muiden tieteenalojen risteymällä selvitetty, että ihmisen DNA:sta osa periytyy vanhemmilta ja osa muutoin, väitän, että ihmiseltä itseltään. Tuossa on kuitenkin sellaista hajontaa, että jokin yksi matemaattinen kaava ei asiaa selittäne.

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Laskutikku on muistaakseni aika tarkka, paitsi että piitä ei siinä ilmaista tarkasti - koska siinä on ihmiskäsitykselle aivan liikaa desimaaleja.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Tarkistin juuri. Kaksi kertaa kaksi on noin neljä. Tavallisen mittaisella tikulla.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Uudemman ynnälaskun mukaan 2+0 =1
Mutta tuskin muuta kukaan tohtii väittääkään!

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Kaksi + nolla on kai kolme. En vielä tiedä, mutta tarkistan äkkkiä.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila Vastaus kommenttiin #7

Hiukan vaikuttaa siltä, että olet käyttänyt asiantuntemuksella pienimmän kuutiosumman keinoa. (Mikä tahansa luku voidaan korvata millä tahansa luvulla.)

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Tietenkin siitä tulee noin neljä, jos on tavallisen mittainen mittatikku - jonka pituus vaihtelee. Minulla oli kerran auto, jossa oli öljytikku niin kuin autoissa yleensäkin on. Epähuomiossa luin lukeman väärin ja kahden litran sijasta olisi pitänyt olla öljyä melkein neljä litraa. Meni jonkin aikaa ja sitten bensiinikin loppui, mutta moottori oli niinsanotusti hirttänyt kiinni öljyn vähyydestä johtuen. Nykyisin ovat moottorit yksinkertaisia. Niillä ajetaan 30.000 kilsaa ja sitten öljyt vaihdetaan, jos moottoreiden tietokoneet ymmärtävät moottoreiden yskiä. Myöhemmillä vuosilla oli eräs auto, jonka ns. huohotinputki oli tukossa ja öljyt pääsivät pihalle. Se oli sen moottorin menoa ja maksoi mahdottomasti. Siis ei auto, vaan huoltokorjaamolle piti maksaa.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Ei se o DNA kierre, se on TNT kierre. --- Autot, liikkumisen evoluution virhe. --- Systeemijumalat kopioivat itsensä some day mikropiiriin pieniin pyöriin, elääkseen pidemppään, viimenen vetää töpselin irti. Semmottis se, olemme jumalan luomia, onpas sillä iso naama.